İNTERNET'TEN PARA KAZANMA FİKİRLERİ


İnternet'ten biraz uğraşla para kazanabileceğiniz bir kaç fikir ;  

Para kazanma fikirleri

     

      İnternet'ten kolay para kazanma yollarını aramızda araştırmayan yoktur. Herkes internetten para kazanmayı ister. Bu nedenlerle para kazanma fikirlerini araştırmaya başlar. Birçok internetten para kazanma sitelerini ve yöntemlerini araştırır dururuz. Bende sizler için İnternetten para kazanma yöntemlerini inceledim ve bu makaleyi kaleme aldım. Umarım internetten nasıl para kazanırım sorunuza bir nebze de olsa katkı sağlamayı başarabilirim.
               
Ben sabırsız bir insanım, varsa para kazandıracak fikrin söyle, yoksa boş konuşma diyorsanız bu makalenin alt kısmında internetten para kazanabileceğiniz birkaç fikri maddeler ve kısa özetler halinde sizlerle paylaştım. Dilerseniz direk aşağıdaki online kazanç yöntemlerini incelemeye geçebilirsiniz.
         
        
      
Paylaşmış olduğum bu internetten para kazanma yöntemleri kolay para kazanma yolları “ gibi görünse de aslında hepsi kendi içinde emek ve zaman harcanması gereken meşakkatli işlerdir. Tabi normal ticari işler gibi büyük sermayeler bağlamamanız sizler için en büyük avantaj. Zaten internetten para kazanmayı araştırıyor olmanız, daha çok sermayesiz olarak yapabileceğiniz ve kolay para kazanma yollarını keşfedebileceğiniz işlere yönelmiş olduğunuzun göstergesidir.
                
       Günümüzde internet para kazanma arayışı içinde olanların sunmuş olduğu sayısız seçenekler nedeni ile ilk sırada başvurulan mercii konumunda. Bu konuda açılmış bir çok internetten para kazanma siteleri mevcut. İnternet üzerinden para kazanmayı hedefleyen birçok kullanıcı her gün binlerce arama yaparak kendisi için ideal olduğunu düşündüğü bir para kazanma fikrini hayata geçirmek için kolları sıvıyor. Ama nedense bu internetten para kazanma yöntemleri çok basitmiş gibi lanse edildiği için başlangıçta iyi bir hava yakalayarak girdiğimiz bu yol hemen ikinci seviyesinde bize dirsek göstermeye başlıyor. Böylece içimizdeki kısa yoldan para kazanma arzumuzu ilk heyecanlı halimizden uzaklaştırıyor. İşte burada bizi yanıltan olay kolay yoldan para kazanma düşüncesi içerisinde olmamız.
        Evet kolay para kazanmak herkesin olduğu gibi benimde arzum. Fakat bu işler o kadar da kolay olmuyor. Bende sizler gibi internetten para kazanmak istiyorum. Ama her işte olduğu gibi bu internet üzerinden para kazanma işleri de öncelikle bilgi ve emek birazda sabır ve zaman istiyor. Aşağıda paylaştığım para kazanma yollarından hangisine emek ve zaman harcarsanız harcayın inanın bu kolay olmayacak. Belki hedefinizi işin potansiyelinden büyük tuttuğunuz için belki de geri dönüşümünü daha fidanken beklediğiniz için çabuk vazgeçeceksiniz. Burada şuna değinmek isterim ki internetten para kazanmak kolay yoldan para kazanma ile eş anlamlı değildir. Özellikle tercih edilen para kazanma fikirleri kişinin ilgi odağıyla alakalı olmalı. Bunun sebebi, seçmiş olduğunuz projenin üzerinde uğraş verirken aynı zamanda keyifte alıyor olmanızın gerekmesidir.
                
        Bu konuyu bu kadar uzatmış olmamın sebebine gelirsek, başlangıçta size kolay para kazanma hayalleri kurdurarak hüsrana uğratmaktansa ben size en baştan bu işin kolay olmadığını söylemiştim diyebilmek. Sözün özü, evet her işte para kazanılır fakat siz sadece azimle, sabırla ve severek yaptığınız işten para kazanabilirsiniz. İster diğer para kazanma sitelerinde olsun isterse aşağıda benim paylaştığım para kazanma yolları olsun bunlardan size en yakın gelenini uygulayın ve kazanın. Her sektörde ya da iş dalında boy göstermeye gerek yok. Bırakın diğer arkadaşlarda bir şeyler kazansın.

İnternette para kazanma yöntemleri ;

Ø Youtube den para kazan ;

Youtube internetten para kazanmak isteyen kullanıcıların en uğrak mekanlarından biridir. Youtube bildiğiniz gibi video paylaşım sitesidir. Bu sitede ülkemizde de dahil olmak üzere milyonlarca video yayıncısı milyonlarca dolar para kazanmakta. Burada zamanında benimde bir denemem olmuştu. Altı aylık bir macerada sadece 500 tl gibi bir para kazanabildim. Özgün bir youtuberci olmak hayli emek istediği için sonrasında bıraktım. Youtube’ den para kazanmak için hesabınızı açıp özgün videolar çekip yada animasyon – çizgifilm tarzı videolar yapıp paylaşarak izleyicilerin beğenisine bırakıyoruz. Sonrasında paylaştığımız videonun aldığı her izlemede gösterilen reklamlar sayesinde para kazanmaya başlıyoruz. Tabi 2018’in başlarında gelen yeni yayıncı şartları nedeniyle videolarınızdan para kazanabilmeniz için 1 yıl içinde en az 4000 saat videonuzu izletmeniz ve en az 1000 aboneye sahip olmanız gerekiyor. Detaylar (https://support.google.com/youtube/answer/97527?hl=tr )  Paylaştığınız videolarla sizde bu abone ve izlenim sayısına ulaştığınızda artık youtube den para kazanmaya başlamış oluyorsunuz. Youtube den para kazanma ile ilgili daha detaylı bilgiyi youtube’nin kendi anlatım videolarında da görebilirsiniz. Buyurun oda burada (https://creatoracademy.youtube.com/page/lesson/revenue-basics?hl=tr )
Youtube üzerinden ayda Onbinlerce tl gelir elde edenlerde mevcut bir yıl boyunca uğraşıp hiç para kazanamayan da. Burada öncelikle youtube’den nasıl para kazanılır detaylıca öğrenmeniz gerekiyor. Bu konudaki sorularınıza cevap bulabileceğiniz yüzlerce videonun yanında başlıca internet siteleri r10.com ve ytpara.com internet siteleridir. Bol kazançlar…

Ø Blog yazarak para kazanmak :

Sizlerde bir blog sayfası açarak paylaşımlarda bulunup blog yazarak para kazanabilirsiniz. Bu konuda hiç fikriniz yoksa ilk önce benimde şuan hobi olarak açtığım bu blogger tabanlı ücretsiz blog gibi bir site açıp dilediğiniz alanda paylaşımlar yaparak sayfanıza ziyaretçiler çekebilir, belli bir süre sonra Google Adsense reklamlarını aktif edebilme özelliği açıldıktan sonra ziyaretçilerinizin sayfanızda gezinirken ilgilerini çeken adsense reklamlarına tıklamaları ile kazanç elde edebilirsiniz.
Blog yazarak ne kadar para kazanabilirim derseniz, özetle şunu söyleyebilirim:
Ne kadar ilgi çekici paylaşımlarınız olursa o kadar ziyaretçiniz olur, ne kadar ziyaretçiniz olursa da işte o kadar çok para kazanma şansınız olur. Ben bu blogumda ziyaretçilerimin tıkladığı her reklamdan 0,10krş ile 1 tl arasında gelir elde ediyorum. Ortalama olarak her 100 ziyaretçimden ikisi reklamlara tıklıyor. Yine bu 100 ziyaretçiden ortalama 1 tl para kazanıyorum.
                Burada özetle günde 1000 ziyaretçisi olan bir blog sahibiyseniz aylık ortalama 300 tl gibi bir kazancınızın olabileceğini söyleyebiliriz. Tabi bu kazançlar tamamen yazdığınız blogun kategorisi ile de alakalı olarak değişkenlik göstermektedir. Özellikle ingilizce dilinde yazılacak bir blog Türkçe içerikli bir blogdan en az 4-5 kat fazla kazandırabilmektedir.
Bir blog oluştururken Burak hocamın detaylı anlatımından faydalanabilirsiniz işte o anlatım blog açmak, ya da wmaracı forumunda Blogger konularını inceleyebilirsiniz.
     Siz de blog yazarak para kazanmak istiyorsanız bu işi daha detaylıca inceleyerek  usta bir blogcu olabilir ve paraya para demeyebilirsiniz J .
Bol kazançlar…

Ø Link kısaltarak para kazanma siteleri ;


İnternette, özellikle sosyal ağlarda her gün birçok şey paylaşırız. Bu bir haber olabilir, eğlenceli bir video ya da bir makale! İşte burada paylaştığınız her neyse url sini öncelikle link kısaltma sitelerinde kısaltıp o uzun url yi daha kısa bir url olarak paylaştığımızda bu paylaşımımıza tıklayan kişilerin karşısına bir reklam çıkar. İşte link kısaltma siteleri çıkan bu reklamlar sayesinde para kazanır ve gelirlerinin belli bir kısmını da sizlerle paylaşır.
 Eğer yapmış olduğunuz paylaşımlar internette binlerce kişi tarafından takip ediliyorsa sizde paylaştığınız linkleri link kısaltma siteleri aracılığı ile kısaltarak tıklanma başına para kazanabilirsiniz.
Link kısaltma siteleri aracılığıyla paylaştığınız bir bağlantıyı 1000 işinin tıklaması durumunda ortalama 2 dolar ile 6 dolar arasında para kazanabilirsiniz.
Bu link kısaltma sitelerinin birçok alternatifi var. Google arama motorunda link kısalt para kazan ya da link kısaltma para kazanma gibi aramalar yaparak birçok siteye ulaşabilirsiniz. Ben sizlerle güncel link kısaltma sitelerinden birkaçını paylaşacağım.

Tr.Link: Dört yılı aşkın süredir faaliyette olan bir site. Türkiye’ de yapılacak her 1000 tıklamaya ortalama 6 $ veriyor.
Bc.vc :  Uzun zamandır link kısaltmalarından milyonlarca dolar dağıtan site.
                Türkiye’de yapılacak her 1000 tıklamaya ortalama 2 $ veriyor.
Won.pe : Türkiye’de ki paylaşımlardan 1000 tıklamaya ortalama 3 £ ödeme yapıyor. Ödemelerinizi banka hesabınıza alabildiğiniz gibi Paypal – Papara – Skrill gibi alternatif ödeme yöntemleri de mevcut.
Link.tl : Türkiye’de yapılan paylaşımlarda 1000 tıklamaya ortalama 5 $ vermektedir.

Yukarıda paylaştığım link kısaltma siteleri haricinde daha birçok benzer siteyi internetten bulabilirsiniz. Bu siteler birçok ülkede hizmet vermektedir. Her ülkede kazanç başına verdiği gelir değiştiği için bende size açıklamalarda sadece Türkiye de kazandırdığı parasal değerleri paylaştım. Link kısaltma siteleri aracılığıyla para kazanmayı düşünenler için bol kazançlar…

Ø  Facebook tan para kazanma ;


Evet facebook para kazanmak isteyenler için yeni bir alternatif haline geliyor.
Facebook para kazanma özelliğinin devreye girmesiyle youtube gibi paylaşılan videolardan para kazanma fırsatı sunuyor. Şuan Amerika da aktif olan bu sistem ülkemizde de bazı hesaplarda aktifleşmeye başladı. Yakında uygun olan tüm facebook hesaplarında aktifleşeceğini düşünüyorum.  Facebook para kazanma özelliği tam olarak aktifleşene kadar sizin yapmanız gereken bol bol aktif takipçi toplayabilmek. Bunun için de facebook ta günlük kaliteli paylaşımlar yapmalısınız.
           Facebook para kazanmak isteyen kullanıcıları için bazı taleplerde bulunmakta.
Bunlar ; Paylaşacağınız videolardan para kazanabilmeniz için en az 2000 takipçiniz olmalı ve de yaptığınız bir canlı yayını en az 300 kişinin izlemiş olması gerekmekte. Sizler de bu şartları sağlayabildiğiniz takdirde yapacağınız canlı yayınlarda 20 saniyelik reklam paylaşabileceksiniz.  Facebook ta videonuzun uzunluğuna göre her 5 dakikada bir reklam paylaşabileceksiniz. Tabi burada bahsi geçen reklamlar facebook un reklamları. Facebook burada elde ettiği reklam gelirlerinden %55 ini size veriyor, kalan %45 ini ise kendisi alıyor.
           Facebook un para kazanmak isteyen kullanıcıları için bu reklam geliri dağılımını oldukça adil bir şekilde bölüştürdüğünü düşünüyorum. Sizler de facebook un videolardan para kazanma özelliği sayesinde her gün belirli bir süre geçirdiğiniz bu sosyal platformdan yaptığınız video paylaşımlarınızla para kazanabilirsiniz. Bol kazançlar…

Ø  Anket doldurarak para kazanma ;

Değerli arkadaşlar, diğer bir internetten para kazanma yöntemi de anket doldurarak para kazanma sistemidir. İnternetten para kazanma yolları arasında sıkça tercih edilen bu yöntemde bazı anket doldurarak para kazandıran siteler, belirli bir hedefe ulaştığınızda nakit para verirken bazıları da alışveriş kuponları veriyor.

Aşağıda sizlerle paylaştığım anket sitelerinin tamamı Türkçe içerikli ve kullanımı kolay. Bu anket sitelerine kayıt olmakta tamamen ücretsiz.
İnternetten anket doldurarak para kazanabileceğiniz birkaç site ve ödeme yöntemleri ;

1-      www.fikirpazari.web.tr

Bu online anket sitesinde dolduracağınız anketler sayesinde belirli kuponlar kazanıyorsunuz.
Bu kuponlar yani alışveriş çeklerini Carrefour – Teknosa – Defacto – Sanal mağaza – Biggshop – Bigtravel – Silk&Cashmere – So Ciho – Sportworks – Vialand – Skype  gibi mağaza ve online platformlarda kullanabiliyorsunuz.

2-      www.marketagent.com

Bu sitede dolduracağınız online anketler sayesinde para kazanıyorsunuz. Ben ilk anketimi doldurduğumda 1,7£ param oldu. Sizlerde marketagent sitesine kayıt olarak dolduracağınız her anketten para kazanabileceğiniz gibi arkadaşlarınızı da referans linkiniz ile kayıt etmeniz halinde ekstra kazanç sağlayabiliyorsunuz. Biriken paralarınızı Paypal tarzı ödeme yöntemi olan Skrill ödeme yöntemi ile hesabınıza aktarabiliyorsunuz.

3-      www.valuedopinions.com.tr

Bu anket sitesinde de doldurduğunuz anket başına belirli paralar kazanabiliyorsunuz. Öyle ki anketlerden 1$ ile 50$ arasında para kazanmanın mümkün olduğu söyleniyor. Online olarak kazandığınız bu paraları amazon.com alışveriş sitesinde kullanabileceğiniz kuponlara çevirerek hesabınıza aktarıyorlar.

4-      www.myiyo.com

Para kazandıran anket sitelerinden bir diğeri ise myiyo. Bu anket sitesi de online olarak Pazar araştırması yapıyor. Bazı kuruluşlar, şirketler hatta hükümetler için online anketler düzenliyor. Bu sitede karşılaşabileceğiniz anket türleri spor – tatil – araba – eğlence - hükümet ve siyaset gibi bir çok konuda olabilmektedir. Burada doldurduğunuz anketler sonrası biriken paranız 20£ olduğunda banka hesabınıza nakit olarak aktarılmasını talep edebiliyorsunuz. 20£ yu ne kadar sürede kazanabilirim derseniz! Katılacağınız anketler ne kadar detaylı ve uzun süreli olursa o kadar çok puan kazanabilirsiniz. 10.000 puan karşılığı 10£ dur.  Yani 20.000 puan biriktirdiğinizde 20£ nuz olmuş olur ve bu parayı hesabınıza çekebilirsiniz.

5-      www.napolyon.com

Türk anket sitesi olan Napolyon 1.5 milyona yakın üyeye sahip. Bu da demek oluyor ki internetten para kazanmak isteyen birçok kişinin uğrak noktası olmayı başarmış. Tabi bu sitede sadece anket doldurmuyorsunuz, size sosyal medya görevleri verebiliyor. Yarışmalar düzenleyebiliyor ve saha görevleri de olabiliyor. Kazançlarınızı Nap puan adı altında topluyorsunuz. Kazandığınız bu nap puanları Sarar – Kiğılı – Bebekanneleri – Halıstores – Goldmaster – İlvi  gibi alışveriş platformlarında indirim kuponu olarak kullanabileceğiniz gibi ayrıca nap puanlarınızın karşılığı 100 tl ye ulaştığında banka hesabınıza da çekebiliyorsunuz.

Yukarıda sizlerle paylaştığım online anket siteleri gibi anket doldurarak para kazanabileceğiniz daha birçok anket sitesi internette mevcut. Anket doldurarak para kazanma düşünceniz varsa  sizde bu sitelere kayıt olup anket doldurarak ve yorum yaparak para kazanabilirsiniz.

Uyarı : Paylaştığım sitelerin güvenirliği hakkında bilgim olmadığı için öncelikle gerekli araştırmaları yapmanızı, anket firmaları hakkında kullanıcı yorumlarını incelemenizi ve yapacağınız değerlendirme ile doğru kararı  sizin vermeniz gerektiğini hatırlatmak isterim. Bol kazançlar dilerim…


    İlerleyen günlerde derleyeceğim bir kaç iş fikrini daha bu makalenin altında sizlerle paylaşacağım.
Sormak istediğiniz sorular yada paylaşacağınız yeni iş fikirleriniz varsa lütfen yorum bölümünden yazmayı ihmal etmeyiniz. Fikir ve önerileriniz benim için altın değerinde...

Hepinize bol ve hayırlı kazançlar. Kalın sağlıcakla...

Yorumlar