İmalat yaparak para kazanmak

     Üretim yaparak para kazanma iş fikri ;

     Sizde eğer imalat yapmak istiyorum, bir şeyler üreterek para kazanmak istiyorum diyorsanız, işte size imalat yaparak para kazanabileceğiniz yeni iş fikri.

     İnternet te yeni şeyler araştırırken denk geldiğim, her insanın yapabileceğini düşündüğüm (tabi parası olan her insanın :) ) imalat süreci kolay olan ve seri üretimle günde binlerce parça üretebileceğiniz , çevrenizdeki bir çok satıcıya ürünlerinizi pazarlayarak para kazanmanızın olası olduğu bir sektör.

     Bahsetmiş olduğum bu imalat sektöründe üreteceğiniz ürün çeşitleri: takı, aksesuarlar, promosyon ürünleri, anahtarlıklar, kemer tokaları, küçük metal oyuncaklar, kolyeler, bileklikler ve daha sayamayacağım aklınıza gelebilecek bir çok ürünün imalatını yapabilirsiniz. Saydığım bu ürünler çevremizde oldukça yaygın, kar marjı yüksek ve de sürümü olan ürünler.

zamak döküm örnekleri

     Bu ürünleri üretebilmeniz için size lazım olan makine döküm makinesi. Döküm işleri normalde zordur. Büyük makineler, pahalı kalıplar, çalışacak elemanlar gerekir. Ama benim bahsettiğim döküm işini siz tek başınıza ve 15-20 m2 lik bir atölyede yapabilirsiniz.


     Bahsettiğim bu döküm işinde kullanılan hammadde ye zamak deniyor. Zamak; çinko, aleminyum, magnezyum ve bakırdan oluşan bir metal alaşımdır. Bu hammaddeyi kullanarak imalat yapılan makinelere de zamak ergitme makinesi yada zamak döküm makinesi deniyor. Bahsetmiş olduğum bu zamak döküm makinesi yaklaşık olarak 2 m2 alan kaplamaktadır. İki parça halinde bulunan makinenin bir parçasında ergitme potası denilen zamak ı ısıtarak eriten bölüm diğer kısmında ise silikon kalıp ile dökümün yapıldığı kısım bulunuyor. Zamak döküm makinelerinde silikon kalıpların kullanılıyor olması kalıp maliyetlerinde bizim için çok büyük artı. Silikon kalıpların imalatını da yine siz yapıyorsunuz. Yaklaşık bir saatte istediğiniz ürünün kalıbını basmanız mümkün. Üretim yapan bir kişi için istediği ürünün kalıbını rahatlıkla basabilmesi de çok önemli. kalıpçı peşinde koşma derdiniz ve de yüksek maliyetlere katlanma derdiniz yok. Her şey sizin elinizde.

     Döküm yaparak imal edebileceğiniz ürünlerin pazarlarına da kısaca bakacak olursak. Takı ve aksesuar imalatı ile çevrenizdeki bijuteri'lere, hediyelik eşya satan ve benzeri bir çok yere ürün tedariği yapabileceğiniz gibi bir çok çeşit metal promosyon ürünlerinin imalatını yapabilirsiniz. Logo, desen yada isimli anahtarlıklar basarak çevrenizdeki firmalara promosyon ürün satışı yapabilirsiniz. Mobilya aksesuarları gibi yine birçok ürün imalatı yapıp para kazanma şansınız var.
     Anlatmak istediğim, bu imalat sektöründe birçok ürün imal ederek para kazanma şansınızın olduğu. 

     Bu konumda zamak döküm ile neler yapılabileceğine dilim döndüğünce değinmeye çalıştım. Benim yazdıklarım özet mahiyetinde ve genelleme yaparak yorumlamalarımdır. Sizde zamak döküm ile neler yapılabileceğini internetten araştırabilirsiniz.
Eğer yanlışım yada eksiğim varsa konu altında yorum yaparak düzeltmeme yardımcı olursanız memnun olurum.
     Zamak döküm ile imalat yapma konusunda sizlere yardımcı olması adına bir kaç link paylaşıyorum.

Zamak döküm ile yapabileceğiniz kolye ve aksesuar çeşitleri; Zamak döküm kolye.
Zamak döküm ile yapabileceğiniz anahtarlık modelleri          ; Zamak döküm anahtarlık 
Zamak döküm ile yapabileceğiniz kemer tokaları                   ; Zamak döküm kemer 
Zamak döküm makinesi uygulama videosu                             ; Video 

Bu iş fikrimde sizlerle paylaşacaklarım da bu kadar. En güzel işler en bereketli kazançlar sizlerin olsun. Olumlu-olumsuz yorumlarınızı eksik etmeyin. Kalın sağlıcakla...

Yorumlar