Ek İş Fikirleri: Öğretmenler için ek iş fikirleri

     
 Öğretmenler yani devlet memurları ek iş olarak neler yapabilirler? Bugün bu konu hakkında sizlere detaylı bir şekilde bilgi vermeye çalışacağız. Eğer bir devlet memuru veya öğretmen iseniz aşağıda yer alan bilgilere göz atabilirsiniz. Ek iş konusunda sizlere detaylı olarak yapabileceğiniz bazı bilgiler verdik. Her neyse daha fazla uzatmadan sizlere; ‘’Öğretmenler için ek iş fikirleri’’ adlı konumuzu yazalım.
       Öğretmenler veya diğer devlet memurları hiç farketmeksizin tüm memurların marketing sistemlerine bir göz atmalarını tavsiye etmekteyiz. Marketing sistemler harici olarak son zamanlarda ortaya çıkan ve popüler hale gelen ‘çiftlik bankası’ olaylarına göz atabilirsiniz. Bu sistemlerde yatırım yapıyorsunuz ve günlük bazı görevleri yerine getirerek, alt üye bularak paranızı daha fazla geri alıyorsunuz. Genel olarak bütün sistemler bu şekilde ilerliyor.


Bunun haricinde eğer elinizde bir miktar para varsa aile marketi açmayı düşünebilirsiniz. İlla başında sizin durmanıza gerek yok. Bir akrabanızı başına koyarsınız ve o çalıştırır. Bunun haricinde okulun kantinine yine yatırım yapabilecek paranız varsa ortak olabilirsiniz yani okul kantini için ihaleye girebilirsiniz. Online e ticaret üzerine sanal mağazalar kurabilirsiniz. Bu sanal mağazalar üzerinde kendinize yine ek gelir elde edebilirsiniz. Üstelik bu mağazalarda sizin ürün temin etmenize gerek yok veya depoya ihtiyacınız yok. Drop shipping sistemi sayesinde ürünleri depolamadan hızlı bir şekilde müşterilerinize hizmet verebilirsiniz. Yani şuanda yapabileceğiniz şey esnaflık. Esnaflık yapmaktan çekiniyorsanız internet üzerinde kendinize ek gelir yöntemleri araştırabilirsiniz. Ayrıca öneri olarak sizlere; ‘’Girişimcilik sitelerine bir göz atmanızı öneririz.’’ Bu girişimcilik sitelerinde fazlasıyla bilgi bulunuyor. Nerelere yatırım yapmanız gerektiğini, neler yapabileceğinizi her şeyi yazıyorlar. Borsaya da göz atabilirsiniz. Borsa da eğer yeteri kadar bilgi edinirseniz büyük paralar kazanabilirsiniz fakat diğer fikirlere göre borsa oldukça fazla riskli olan bir şey. Tüm yatırımınızı katlayabileceğiniz gibi tüm yaptığınız yatırımları anında kaybedebilirsiniz. Bu da hayatınız açısından büyük bir sorun oluşturuyor.
KPSS, YGS, LYS üzerine bir şeyler hazırlayabilirsiniz. Bunları derleyip toplayıp bir kitap yazabilirsiniz, bir DVD oluşturabilirsiniz. Ayrıca bir site kurup online olarak ders verebilirsiniz. Yani özel ders değil de üyelikli bir sistem oluşturursunuz bu sistem içerisinde üyelik satarak hazır dersler verebilirsiniz. Genel olarak bu tür fikirler öğretmenlerin işine yarıyor. Öğretmenin aşırı fazla parası olmadığı için maalesef bu kadar örnek verebiliyoruz .Tabii, diğer örneklere göz atmak isterseniz ek iş konusunda bilgi edinmek isterseniz sitemizde gezinebilirsiniz.


Bu yazımızda öğretmenlerin yada diğer memurların yapabileceği ek iş fikirleri hakkında genel bir değerlendirme yaptık. Amacımız burada bahsi geçen konular içerisinde yapacağınız araştırmalar ile kendinize en uygun olan işe karar vermenize yardımcı olmak.

Ufkunuzu geniş tutup azimli ve sabırlı olursanız başaramayacağınız hiçbir iş yoktur.
Ticaret bir nasip işidir. Bizdeki sadece bir fikir.
Yorumlarınız ile bu iş fikrine katkıda bulunabilir, yada daha gerçekçi bir projeye dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar