Ek İş Fikirleri: Fotoğraf Çekerek Para Kazanmak

   
    Birisi size çekeceğiniz fotoğraflar sayesinde para kazanabilirsiniz? Dese ona ne cevap verirdiniz? Muhtemelen; ‘’Hadi, ordan be.’’ Derdiniz fakat bu yöntem mevcut. Fotoğrafçılığı ek iş olarak yaparsanız güzel paralar kazanabiliyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacağız? Kim bizim çektiğimiz fotoğrafları satın almak ister ki? Merak etmeyin, fotoğraflarınızın veya çektiğiniz fotoğrafların sürekli bir alıcısı var. Bugün hepsini bu konu altında sizlerle paylaşacağız. Özellikle ek iş fikri arayan kişilerin bu konuyu mutlaka okumasını öneriyoruz. Daha fazla uzatmayalım ve size; ‘’Ek iş fikri olarak fotoğraf çekerek para kazanmak nasıl oluyor?’’ Bunu detaylı bir şekilde anlatalım...

Fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız ve çektiğiniz fotoğrafların değer kazanmasını istiyorsanız bunun için oluşturulmuş olan bazı siteler var. Örnek vermek gerekirse; ‘Adobe’. Adobe’nin katkılarıyla oluşturulmuş olan bir fotoğraf sitesi sizin çektiğiniz fotoğrafları ücretli olarak satın alıyor ve tekrardan satışa sunuyor. Eğer fotoğrafınız birisi tarafından satın alınırsa ücreti size gönderiliyor. Evet, bu kadar kolay ve zahmetsiz bir şekilde kendinize ek iş bulmuş oluyorsunuz. Nasıl fotoğraf çektiğnizin hiçbir önemi yok. Fotoğraflarınızın kategorisinin de bir önemi yok. Böcek, kedi, fare veya bir kuş. Sadece çekin ve bu sitelere fotoğrafları göndererek satılmasını bekleyin. Satıldıktan sonra paranızı alın.
    Nasıl fotoğraflar çekelim? Yukarıda dediğimiz gibi bir önemi yok fakat siz yine de çekeceğiniz fotoğrafların üzerine düşün. Yani evlenen bir arkadaşınızın fotoğrafı, düğünde olan bir çocuğun fotoğrafı, doğada olan yalnız bir böceğin fotoğrafı. Bunlar genelde çok fazla satılıyor. Fotoğraf çekme tekniklerini araştırdıktan sonra bu konuyla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Tabii, fotoğrafı nasıl çektiğinizin büyük önemi var. Buğulu, kötü bir fotoğrafı kim satın almak ister? Hiç kimse!
    Mesela yeni  doğan bir çocuğun fotoğrafını çekmek. Bu bilinen en iyi fotoğrafçılıktır ve her yerde bu tür fotoğraflar su gibi satılmaktadır. Fotoğrafı iyi bir şekilde çekerseniz, güzel bir pozlama yakalarsanız hiçbir sorunu olmayacaktır ve siz o fotoğrafı dilediğiniz her yerde satabileceksiniz.
Bazı örnek siteler verelim. Yani fotoğraflarınızı nerede satabileceğinizi sizlere aktaralım. Bunun için en iyi örnek sanırım; ‘’İstockphoto.com’ oluyor. Daha sonra shutterstock.com adresine de göz atabilirsiniz. Buralar internette en çok tıklanan sitelerdir. Bu siteler sayesinde çektiğiniz fotoğrafları anında satabilirsiniz ve hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz. Sitelerin içerisinde A’dan Z’ye her fotoğraf bulunmaktadır. Sizde bu fotoğrafları inceledikten sonra hemen fotoğraf çekmeye başlayabilirsiniz. Kuralları okumayı unutmayın.


Yorumlar