Emlak komisyonculuğu nasıl yapılır. Emlakçılığın püf noktası.

Emlak komisyonculuğu yapmak istiyorsunuz fakat çevreniz mi yok. İşte size güzel bir yöntem.

Emlakçılık diğer bir tabirle Aracılık yaparak nasıl para kazanabilirsiniz?

     
     Resmiyette Emlak Komisyonculuğu olarak adlandırılan emlakçılık işini yapıyorsanız yada böyle bir işe heveslendiyseniz, Emlak işinde daha fazla para kazanabileceğiniz bir püf noktasını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu yazımın Nasıl Emlakçılık yapılır, Emlak işi yaparak nasıl para kazanılır, Emlakçılık işi para kazandırır mı, Emlakçılık yapıyorum ama para kazanamıyorum diyenlere bir nebzede olsa fayda sağlayacağını umuyorum.


     Öncelikle Emlak Komisyonculuğu işine yeni başlayacaksanız bu işin yasal mevzuatını incelemenizi öneririm. Size gerekli olanlar;  Emlak ofisi, bir araç ve emlak danışmanlığı sertifikası. Yeni bir ofis açmaya bütçeniz yetmiyorsa tanıdığınız bir emlakçı ile anlaşıp aynı ofisin giderlerini paylaşarak ta bu işe başlayabilirsiniz.
Ben emlakçı olmak istiyorum, aracılık işleri yaparak para kazanmak istiyorum ama hiç çevrem yok fakat kendime güveniyorum pazarlama kabiliyetim var diyen emlakçı adayları ve hatta emlak ofisi açıp müşteri gelmesini bekleyenlerin yapması gereken en etkili yöntem;

     Yapacağınız iş çok basit.  İnternet sitelerinden bulunduğunuz bölgede  sahibinden satılık olan arsa, daire gibi emlak ilanlarını takip ederek ilan sahipleri ile iletişime geçeceksiniz. Müşterilerinizin olduğunu belirterek bu gayrimenkule ait bilgileri alacaksınız ve bu süreçten sonra yine aynı bölgedeki birkaç emlakçıyı arayarak elinizde müşterinize ait bir emlak olduğunu belirtip varsa müşterilerini yönlendirmelerini ve ticareti birlikte yapmayı teklif edeceksiniz. Sonuçta satıcının size gelmesini beklemeden siz onu bulacak ve hızlıca müşteri arayışına girerek ister kendi müşterilerinizle ister diğer emlakçıların müşterileriyle sonuca varmaya çalışacaksınız. Bu yöntemle hem hızlı bir çevre edinmiş olacaksınız hemde aracılık işlerinde başarılı olursanız para kazanmış olacaksınız.

Bu olayı örneklendirecek olursak;
     Ahmet bey satılık dairesini internete atmış. Siz hemen kendisyle iletişime geçerek bu daireye talip olabilecek müşterilerinizin olduğunu dairenin imar durumu, yapısı ve istenilen son fiyat gibi bilgileri öğreniyorsunuz. İkinci aşamada ise o bölgede bulunan birkaç emlakçı ile iletişime geçerek kendinizi tanıtıyor ve bir müşterinizin satılık dairesinin olduğunu eğer müşterileri varsa satış işlemlerini birlikte yapabileceğinizi belirterek hızlı birşekilde müşteri arayışına girmiş oluyorsunuz. Sürekli bu şekilde çalışarak çevrenizdeki birçok emlakçıdan daha iyi işler yapabilir ve bu paslaşmalarınız sayesinde geniş bir çevrede edinmiş olursunuz.

     Yukarıda emlakçılık üzerine yazdıklarım sadece teorik bilgiler değil yakın bir arkadaşımın çalışma yöntemidir. İki yıl önce başladığı emlakçılık işinde bu şekilde birkaç satış yaptıktan sonra kendine bir emlak ofisi açtı ve işlerini iyice büyüttü.Aynı zamanda bulunduğu bölgede birçok emlakçı tarafından tanınır hale geldi.

Ufkunuzu geniş tutup azimli ve sabırlı olursanız başaramayacağınız hiçbir iş yoktur.
Ticaret bir nasip işidir. Bizdeki sadece bir fikir.
Yorumlarınız ile bu iş fikrine katkıda bulunabilir, yada daha gerçekçi bir projeye dönüştürebilirsiniz.




Yorumlar