İnstagram - Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde ürün satarak para kazanın.

     Günümüzde instagram - facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde ürün satışı yapan ve bu işlerle belirli gelirler elde eden birçok kişi var. Sizde bunlardan biri olabilirsiniz.

   
                                  

      Ülkemizde en yaygın kullanılan sosyal platformların başında facebook, twitter ve  instagram olduğu malumunuz. Hiç şüphesiz hepimizin bu sosyal platformlarda en az bir kişisel hesabı vardır.
Biz bu sosyal mecraları arkadaşlarımızla sohbet etmek, paylaşımlarda bulunmak için kullanırken bu ağlar üzerinden ticaret yaparak para kazanan birçok kimse bulunmaktadır.
Eğer elinizde belli bir ürün var ise bu sosyal ağlar üzerinden ürününüzün tanıtım ve pazarlamasını yaparak satışlarınızdan gelir elde edebilirsiniz.

Eğer müşteri kitlesi oluşturmakta yetersiz kalırsanız, bu platformlarda ürünlerinizin tanıtımları için reklam kampanyaları oluşturarak kişisel olarak ulaşamayacağınız büyük bir kitleye ürünlerinizin tanıtımını yapabilir ve bu yöntemlerle sosyal paylaşım sitelerinden ürün satarak para kazanmış olursunuz.

( '' Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook , Twitter ve İnstagram da reklam nasıl oluşturulur.'' başlıklı bilgilendirme yazımızı ileride sizlerle paylaşacağız.)

Eğer elinizde satışını yapacağınız bir ürününüz yok ise ;
Burada akla gelen ilk site aliexpress tir. Bu site çin menşeeli bir sitedir. Tabi bunun yanına yerli  e-ticaret sitelerini de ekleyebilirsiniz. Birçok satıcı ürünlerini aliexpress üzerinden alıp bu ürünleri sosyal paylaşım sitelerinde satarak para kazanmaktadır. Hatta öyle ki, ürün satışı yapan arkadaşlar aliexpress sitesindeki birçok ürünün görselini paylaşarak ön satış yöntemi ile ürünlerini sosyal paylaşım sitelerinde pazarlamada ve satmaktadırlar.
Peki bu ön satış nasıl oluyor?
Diyelim ki herhangi bir ürünü satmaya karar verdiniz, bu ürün bir elbise bir oyuncak güzel bir telefon kılıfı yada elektronik bir alet olabilir. Hemen satmayı düşündüğünüz ürün guruplarının görsel resimlerini alıp sosyal paylaşım sitelerindeki sayfalarımıza atıyoruz. Ürüne ait satış fiyatını belirliyor ve ortalama teslimat süresi olarak 30-45 gün gibi ürünümüzün bize ulaşabileceği tarihle doğru orantılı bir süre belirliyoruz. Sosyal paylaşım sitelerimizde ki hesaplarımızdan ürün satın almak isteyen müşterilerimiz bu ürünü almaya karar verdiyse vereceğimiz banka hesabına ürünün parasını aktarıyor ve bu ön satış gerçekleştikten sonra sizde hemen aynı ürünü aliexpress sitesinden sipariş vererek getirtiyor ve müşterinize gönderiyorsunuz.
     Ya böyle satışmı olur derseniz, lütfen facebook ve instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde ki ürün satış sayfalarını inceleyiniz. :)  İnstagram, facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden 30-60 gün gibi teslimat süreleri belirterek satış yapan ve belli gelirler elde eden birçok kişiye rastlamanız mümkün. Benim aliexpress te 5 tl ye satılan bir ürünü instagramda 25 tl ye satıldığını görmüşlüğüm vardır :)
Sizde google amca üzerinden gerekli araştırmaları yaparak bu konuya daha çok vakıf olabilirsiniz.

İnstigram, Facebook gibi siteler üzerinden ürün satışı yaparak gelir elde etmek istiyorsanız, incelemeniz ve dikkat etmeniz gereken birkaç husus;

* Sosyal paylaşım sitelerinde ürün satışının yasal boyutları,
* Facebook, İnstagram ve Twitter gibi  Sosyal paylaşım sitelerinde nasıl kitle oluşturabiliriz,
* İnstagram, Facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde nasıl reklam verilir,
* Sosyal mecrada ürün tedariği yapabileceğimiz aliexpress ve benzeri satış siteleri,
* Aliexpress ten ürün satın almanın koşulları.

Değerli okurlarım, bu yazımda İnstagram, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde ürün satışı yaparak para kazanabileceğimize ve bunlarla ilgili kısa bilgilere değindim. Kalın sağlıcakla...

Ticaret bir nasip işidir.Bizdeki sadece bir fikir.
Yorumlarınız ile bu iş fikrine katkıda bulunabilir, yada daha gerçekçi bir projeye dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar