Seyyar, bayan çanta satışı.

1,5-2 Bin tl sermaye ile yapılabilecek bir iş fikri;
Günümüzde bayanların olmazsa olmaz aksesuarlarından biri olan çanta sizin içinde bir gelir kapısı olabilir.Görselliğin ön plana çıktığı bu zamanda her bayanın gardırobunda en az 3-4 ad. çantası vardır. İnanın bu sayı onlar için kesinlikle yetersizdir. :) İşte bu yetersiz durum, onların ihtiyaçları karşılanırken sizinde para kazanmanıza vesile olabilir.
Bunun için yapmanız gereken çanta imalatçılarını bulup, bunlardan dönemin modasına uygun çeşitler yaparak, farklı boyutlarda ve renklerde ortalama 100 adetlik bir çanta partisi oluşturmak.(Önerim sadece bir imalatçıya bağlı kalmayın.) Başlangıç ve kendinizi test edebilmeniz için bu sayı yeterlidir. Tabi unutulmamalı ki ne kadar çok çeşit olursa o kadar da satış olur. Alım yaparken seçeceğiniz çanta modelleri tercihini imalatçıya bırakmayınız. Sizinle birlikte yardımcı olabilecek bir iki bayan arkadaşınızın bulunması daha isabetli bir karar olur. Ne de olsa müşteri kitleniz onlar. Hem bayanlar bu konuda daha seçici ve isabetli kararlar verirler.

 Mesela 3 farklı imalatçıdan  toplamda 100 adet olacak şekilde çanta seçimi yapabilirsiniz. Alacağınız ürünlerin çok uygun fiyatlı olmasındansa kaliteli ve şık görünmesini tercih ediniz. Sonuçta ucuz etin tiridi olmaz. Satacağınız çantaların ortalama satış fiyatları 10 tl den başlayıp 35-40 tl ye kadar çıkar. Ve inanın fiyatı yüksek olan çantalar daha çok satılır. Kalite = Fiyat.
Gelelim işin hareket kısmına; Yukarıda bahsettiğimiz gibi imalatçıları buldunuz, ürünleri beğendiniz, sermayenize göre de belli adette alım yaptınız. Öncelikle bir binek aracınızın olması zorunlu, yada bu kısmı farklı fikirlerle çözebilirseniz ne ala.Çantalarınızı satışını yapacağınız noktada aracınızın önüne, üstüne arkasına ve yanınızda bulunduracağınız tezgahınıza çokça dizerek sergiliyorsunuz. Çanta satışını yapacağımız noktalarımız ise, İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu otobüs durakları, cadde köşeleri, alışveriş merkezlerinin çevresi ve semt merkezleri gibi yerler olmalı. Öğlen ve akşam iş çıkış saatlerinde müşteri potansiyeliniz artış sağlar.Eğer devamlı çalıştığınız bir işiniz varsa da, özellikle akşam 17:00-22:30 saatleri arası sizin için çok verimli geçecektir. Siz bu işi ek gelir olarak düşünüyor olsanız da düzenli olarak aynı noktalarda yer edinirseniz size ikinci bir maaş olarak geri dönüş sağlar. Bu işte ben satış yapabilirmiyim diye düşünmeyin, siz ürünlerinizi güzel ve göz alıcı şekilde sergilerseniz müşterileriniz tezgahınızı sıkça ziyaret edeceklerdir. Tabi zaman zaman sizinde pazarcı esnafı gibi yüksek sesle ürününüzü tanıtmanız fiyat ve şıklığından bahsetmeniz tezgahınıza olan ilgiyi artıracaktır.( Gel abla, sezonun moda çantaları, en şık modeller 10-20-30-... tl ye burda. Seç beğen, beğenmezsen alma, vsvsvs gibi :) ) Böylelikle kimi gün 1-2 adet kimi günde 10-15 adet özelliklede bayram arefelerinde ve özel günlerde bu rakamların çok daha fazlasını göreceğinize inanıyorum. Yinede ticaret nasip işidir. Bizdeki sadece fikir.
Yukarıda bahsettiğim adetler ve fiyatlar açıklayıcı olması adına ortalama olarak verilmiştir. Bunları daha iyi araştırıp benimsemeniz durumunda yapılabilecek güzel bir iş fikri olduğuna inanıyorum.  Yorumlarınız ile bu iş fikrine katkıda bulunabilir, yada daha gerçekçi bir projeye dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Güzel ve ilgi çekici bir paylaşım olmuş. Caddelerde o kadar çok abuk subuk şeyler satmaya çalışanlar varki bu iş onların yanında çok daha mantıklı geldi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder