Kış aylarında Atkı, Bere, Şemsiye ve Yağmurluk satarak para kazanın

Seyyar Şemsiye, Yağmurluk ve Atkı-Bere Satışı.

Merhaba değerli www.fikirciim.blogspot.com takipçilerim. Bugün sizinle düşük sermaye ile dönemsel olarak yapılabilecek bir iş fikrini paylaşacağım. Malumunuz sonbahar - kış aylarında sabah günlük güneşlik bir havada hazırlıksız dışarı çıkıp sırılsıklam eve dönenimiz çoktur.Bu ve benzeri gibi nedenlerle insanların yağmur ve soğuk gibi hava şartlarından korunmak için ihtiyaç duyacağı şemsiye, yağmurluk, atkı ve bere vb. ürünlerin satışını yaparak kendimize dönemsel bir gelir kaynağı oluşturabiliriz.
Bu iş için gerekli sermayemizi hesaplayacak olursak.
Koli bazlı 100 ad. Şeffaf şemsiye alımını ortalama 250-350 tl gibi bir rakama toptancısında bulmak mümkün. Bunun yanına, kullan at şeklinde satılan şeffaf yağmurluklardan 100 ad. Lik bir paketi 100-150 tl ye bulabiliriz. Eğer ki sadece bunların satışını yapayım diyorsanız ortalama sermayeniz alacağınız ürün adedine göre ortaya çıkar. Ürün çeşitliliği adına yanına daha kaliteli ürünler ekleyebilir, atkı-bere ve benzeri  diğer ürünleri de çeşit zenginliği adına tezgahınıza koyabilirsiniz. Şehrin işlek caddelerinde insan yoğunluğunun bulunduğu bölgelerde bu ürünleri müşteri ile buluşturarak sizde bu işten para kazanabilirsiniz. Bu işin kar marjı ise ürün çeşidine göre % 50 ile % 150 lere varan seviyelere çıkmaktadır.
Yukarıda belirttiğim rakamlar tamamen kendi incelemelerimle  tahmin yürüttüğüm rakamlardır. Daha doğru ve güncel bilgilere yapacağınız araştırmalarla ulaşabilirsiniz.
Ticaret bir nasip işidir. Bizde ki sadece bir fikir.
Yorumlarınız ile bu iş fikrine katkıda bulunabilir, ya da daha gerçekçi bir projeye dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar