Çay Ocağı İşletmesi.

Çay ocağı - kafe açarak para kazanabilirsiniz.
5 - 10 bin tl ile yapılabilecek fakat yoğun çaba gerektiren bir iş fikri.

Birçoğumuz hemen hemen ger gün kafeterya, çay bahçesi, çay ocağı gibi adlandırdığımız, diğer insanlarla vakit geçirerek sosyalleştiğimiz bu mekanların müdavimleriyiz dir. Oturduğunuz, vakit geçirdiğiniz bu mekanın sizin işletmeniz olduğunu hiç hayal ettiniz mi?
Bulunduğunuz muhitte insan hareketliliğinin ve esnafın yoğun olduğu bölgelerde, ana caddelere bağlantı yollarında, küçük fakat kendini gösteren 10-25 m2 arası bir dükkan tutarak bu işe başlayabilirsiniz. Çok fazla dekor gerektirmeden birkaç tabure ve masadan oluşan bir mekan oluşturmak kısıtlı sermaye ile yapılabilecek bir iştir. Müşterilerinize karşı güleryüz, samimiyet ve iyi demlenmiş bir çay her geçen gün daha da artan kazanç demektir.Eğer insanlarla çabuk iletişim kurabilen, kısa sürede samimiyeti geliştirebilen bir yapınız varsa, müşteri potansiyeliniz de yüksek demektir.

Bu işte başarılı olabilmenin bir diğer faktörü de sabah güne erken başlamak ve akşam ışıkları en son kapanan dükkan olmaktır. Bunu da insanın tek başına uzun vade de yapması yıpratıcı olabilir. İşinizin durumuna göre yanınıza tam yada yarı zamanlı bir çalışan almak daha doğru olacaktır.
Çay ocağı işletmeciliği başta da belirttiğimiz gibi çok fazla bir sermaye gerektirmeden yapılabilecek bir iştir. Bize gerekli olan şeyler, dükkanımızı açmak için gerekli olan yasal prosedürü tamamladıktan sonra bir çay kazanı, bir kaç demlik, en az 5-6 düzine tabak,bardak ve çay kaşığı, yerimizin durumuna göre 5-10 ad. masa ve bunları çevreleyen tabureler, kaliteli çay,limonata,kuşburnu, soğuk içecek çeşitleri vb. içecekler ve akla gelebilecek diğer ufak tefek şeylerdir.
İşin kazanç kısmında ise, yukarıda bahsettiğimiz türden küçük bir çay ocağı açacak olursanız, günlük ortalama kazancınız(maliyetler düşüldükten sonra) 50-100 tl arasında değişiklik gösterecektir.
Burada bahsettiğimiz rakamlar daha düşük yada çok daha yüksek te olabilir. Bu tarz işletmelerde yanlış bölge seçimi yada fıtratımıza uymayan iş tercihleri gibi etkenler kısa sürede işin zararla son bulması gibi sonuçlanabilirken, doğru tercihlerin bir arada toplanması beklentimizin üzerinde kazançlara dönüşebilmektedir. Bu işin yapılabilirliğinin kararı tamamen sizin kontrolünüzdedir.
Ticaret bir nasip işidir.Bizdeki sadece bir fikir.
Yorumlarınız ile bu iş fikrine katkıda bulunabilir, yada daha gerçekçi bir projeye dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar