Balıkçılık ve Manavcılık yaparak para kazanın.

Balık Satışı
Merhaba değerli okurlarım.

    Cebinizde bir miktar sermayeniz var ve ne iş yapacağınızı mı düşünüyorsunuz. İşte size bir iş fikri daha.
    Kış aylarında balıkçılık, avlanma ve satış yasağı dönemlerinde de manavcılık yaparak para kazanabilirsiniz.
    Balıkçılık güzel bir iştir. Biraz zahmetlidir fakat kazancı iyidir. Sizde insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bir noktada bir balıkçı dükkanı açarak bu işe başlayabilirsiniz. Tabi bu işinde belli prosedürleri ruhsat işlemleri vb. durumları vardır. Sermaye durumunuza göre de iç dizayn ve tezgahınızı şekillendirebilirsiniz. Mesela ilk başta büyük soğutmalı ve su tahliyeli bir tezgah yerine köpük balık kasalarını kullanarak da işe başlayabilirsiniz. Yani işin sermaye gerektiren kısımları  sizin bütçenize göre şekillenebilir.
    Bu işin yanında sebze meyve de satarak müşteri çevrenizi geliştirebilirsiniz. Yaz dönemlerinde balık satışı olmayacağı için manavcılık yaparak işlerinize devam edebilirsiniz. Tabi dileseniz sabit bir yerde kalmamak için mevzuattaki durumuna göre ruhsat alabilirseniz seyyar balıkçılık ta yapabilirsiniz. İşi çok detaylı bir şekilde anlatmadım ama umuyorum ki yukarıda okuduklarınızdan sonra aklınızda canlanan birşeyler olmuştur. :) 
  
Hatırlatma ; Her yıl 15 nisan da satış yasağı başlar ve 1 eylülde sona erer.
Satamadığınız balıkları en çok 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.
En çok satılan balık türleri; Hamsi, istavrit, çupra, lüfer, kefal, alabalıktır.

Unkapanındaki balık hali kaldırılmıştır. Geçici olarak Yenikapı miting alanının yanında faaliyette bulunmaktadır. Daha sonra Gürpınar balık haline kalıcı olarak taşınacaktır.

Bu konumuzda;  balıkçılık yapmak , manavcılık yapmak, gibi size belkide aklınızda olmayan bir iş fikri hakkında ön bilgi vermeye çalıştım.

 Ticaret bir nasip işidir. Bizdeki sadece bir fikir.
Yorumlarınız ile bu iş fikrine katkıda bulunabilir, yada daha gerçekçi bir projeye dönüştürebilirsiniz.

Örnek görseller.










Yorumlar